Foreldre

     

Vi ønsker å ha et godt forhold til barna våre og en god tid sammen.

At de skal være lykkelige, klare seg fint i livet og ikke glemme oss når de flytter ut

     

Se hva som kan være til hjelp nedenfor…

FORELDREROLLEN

Mange foreldre opplever det som utfordrende å sette grenser og få barna til å gjøre det de skal, når barna selv ikke ser poenget. Samtidig ønsker de et nært og godt forhold til barnet sitt.

Foreldre søker etter en måte å ha større innflytelse på barna, uten å oppleve det som en påkjenning, at det utarter seg til en stor greie og at forholdet dere i mellom svekkes. De vil også at barna forstår deres egen situasjon som forelder.

Noen ser ut til å få det til ganske greit, mens andre føler det som en kamp, selv med de små tingene. For mange blir det en daglig belastning de må jobbe med. Enkelte føler seg hjelpeløse og mislykkede, og ofte lar det skli ut.

 

De som får barna til å samarbeide, har forstått noe om hva som ligger i dem som menneske.

Det har ingenting å gjøre med hvor vanskelige barna er eller hvilken oppdragelsesmetode en kjører, slik de fleste fokuserer på i dag.

Det har å gjøre med noe som ligger i dem fra før, og som ligger i alle oss mennesker. Noe de er mer i kontakt med enn andre. Noe som gjør at vi kan komme i kontakt med hverandre på et dypere plan. Noe som ligger bakenfor vår egen tenkning. Noe de forstår som kommer lett til dem, som enkelte ikke får helt tak i. 

Dette er noe alle kan se i retning av og få mer kjennskap til. Og dette er virkelig noe som utgjør en stor forskjell når det kommer til ditt forhold til barna og livet generelt. Og det er dette jeg fokuserer på i samarbeid med foreldre.

Dette hjelper mennesker til å leve mindre i kompleksitet og frustrasjon, og at de sier og gjør ting de angrer på. De opplever å være mer tålmodig med seg selv og barna sine. De har mer indre ro når barna har dårlig adferd og språkbruk. De kommer lettere over sitt eget og andres dårlig humør, feil og mangler, og opplever oftere å komme godt overens med barna. De opplever å ha mer nærhet til barna, og at det er lettere å utfylle foreldrerollen og oppdra dem på en god måte.

«We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them»

– Albert Einstein